Uvjeti poslovanja

INTERNETSKA STRANICA

www.djecjaodjeca.com je web trgovina koja vam nudi odjeću za djecu i bebe. Opći uvjeti poslovanja internetske trgovine www.djecjaodjeca.com su pripremljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot) i preporukama Gospodarske zbornice Slovenije. Savjetujemo vam, da prije korištenja online trgovine pažljivo pročitate sljedeće uvjete i odredbe. Korištenjem web stranica tvrtke Sivili d.o.o. izrazit čete svoju suglasnost s ovim uvjetima. Sivili d.o.o. zadržava pravo, da promijeni uvjete na web stranici www.djecjaodjeca.com u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Izmijenjeni uvjeti stupaju na snagu odmah nakon objave. Sve promjene su obavezujuće za kupce, pa preporučujemo, da redovito provjeravate uvjete.
www.djecjaodjeca.com je web trgovina kojom upravlja Sivili izrada, prodaja odjeće d.o.o., u daljnjem tekstu prodavač. Za narudžbu vam ne treba registracija, nego samo ispravno popunjen obrazac za narudžbu, kojim svaki posjetitelj online dućana www.djecjaodjeca.com postaje korisnik/kupac. To znači, da ste upoznati sa Opčim uvjetima poslovanja i slažete se s njima.
Opći uvjeti pokrivaju rad trgovine www.djecjaodjeca.com, prava kupca i poslovni odnos između prodavača i kupca.
 
 
 
POLITIKA PRIVATNOSTI
 
Kao kupac imate pravo na sva prava iz Zakona o zaštiti potrošača. Potvrdom narudžbe dozvoljavate, da tvrtka Sivili d.o.o., Hruševec 37, 8351 Straža s ciljem ispunjenja ili izvršavanja ugovorenog odnosa i obavijesti uspostavi, održava i upravlja s vašim osobnim podacima na neodređeno vrijeme. Sivili d.o.o. se obavezuje, da če zaštititi osobne podatke na temelju Zakona o zaštiti osobnih podataka (Uradni list RS , br. 86/2004 , broj 67 /2007 i 94/2007 ) i neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe. Kupac/koristnik ima uvjek mogučnost izbora o upotrebi njegovih podataka, uključujuči mogučnost odluke želi ili ne da se njegovi podatki koriste ili uklone sa liste. Molimo vas, da nam u pisnom obliku ili putem elektronske pošte pošaljete zahtjev, i u roku od 15 dana čemo trajno ili privremeno prestati koristiti vaše osobne podatke za izravne marketinške svrhe. O izbrisu čemo vas putem elektronske pošte u narednih pet dana obavijestiti.
Troškovi koji nastaju prilikom brisanja kupca/koristnika iz baze kupaca na zahtjev kupca pokriče tvrtka Sivili d.o.o..
 
 
Prodavač se obvezuje, da će uvijek dati kupcu na uvid sljedeće podatke:
 
 
1.) identitet tvrtke (ime i mjesto poslovanja, broj registra),
2.) kontakt i adrese, koje omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail, telefon),
3.) osnovne karakteristike proizvoda,
4.) dostupnost proizvoda (svaki proizvod na web stranici je dostupan zakupnju u razumnom roku),
5.) uvjeti isporuke proizvoda (metoda, mjesto i datum isporuke),
6.) sve cijene su jasno i nedvosmisleno definirane i već uključuju poreze, pokazuje se i trošak dostave,
7.) način plaćanja i isporuke,
8.) trajanje važnosti narudžbe,
9.) rok u kojem je moguće odustati od ugovora i uvjete za povlačenje,
10.) postupak žalbe (sa kontaktom o osobi ili odjelu za kontakte s kupcima).
 
 
Prodavač Sivili d.o.o. obvezuje se, da budu svi osobni podatki dobiveni putem web stranice www.djecjaodjeca.com ostali u potpunosti u vlastništvu tvrtke Sivili d.o.o. i služit će isključivo za ispunjenje naših obaveza, unapređenje odnosa sa kupcima i marketinških kampanija, osim ako se korisnik/kupac ne odluči i dogovori drugačije. Svi podatki se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su nužno potrebni za obavljanje posla i daju se na uvid samo ako to propisuje Zakon o zaštiti osobnih podataka.
 
 
 
NAČIN PLAĆANJA
 
U našoj web trgovini www.djecjaodjeca.com kupcu nudimo sljedeće načine plaćanja:
- Plačanje pouzečem (prilikom isporuke) ili
- Plačanje ponude po predračunu (uplata direktno na naš račun u eurima).
Prodavač Sivili d.o.o. fakturira na trajnom mediju, sa vidnim svim troškovima.
Svi isporučeni proizvodi ostaju u punom vlasništvu tvrtke Sivili d.o.o. do cjelokupnog plaćanja.
Ugovor o prodaji (narudžba) je u cjelosti hranjena u elektroničkom obliku na serveru prodavljača Sivili d.o.o.. Po uspješnoj narudžbi prodavač Sivili d.o.o. šalje putem elektronske pošte kupcu potvrdu primanja narudžbe. Kasniji pristup ugovoru kupcu omoguči prodavač. Kupac može naručiti kopiju ugovora u pisanom obliku putem elektronske pošte na adresi mailto:info@sivili.si ili preko telefona +386 7 384 70 40. Prodavač Sivili d.o.o. poslače kopiju narudžbe kupcu putem pošte, u pisnom obliku ili u elektroničkom obliku na željenu elektronsku adresu. Svi dokumenti, predračuni, ugovori, fakture su pisane u slovenskom jeziku i eurima, osim u slučaju kada kupac izražava želju da je dokument pisan na stranom jeziku.
 
 
 
CIJENE
 
Sve cijene u web trgovini www.djecjaodjeca.com su navedene u kunama preračunate po prodajnom tečaju Banke Slovenije i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV). Iako se brinemo, da vam zagotavljamo ažurne i točne podatke, može se dogoditi, da je podatak o cijeni netočan. U tom slučaju, ili u slučaju da se cijena promjeni između narudžbom če prodavatelj Sivili d.o.o., omogućiti kupcu odstup od narudžbe ili mu ponuditi rješenje na obostrano zadovoljstvo.
Kupoprodajni ugovor između prodavatelja Sivili d.o.o. i kupcem se sklapa u trenutku kada prodavč potvrđuje narudžbu (kupac dobiva elektronskom poštom potvrdu primanja narudžbe). Od tog trenutka, cijena i ostali uvjeti su fiksni i važe za prodavljača i kupca.
Zadržavamo pravo na promjenu cijena u slučaju promjene deviznog tečaja.
 
 
 
POSTUPAK KUPNJE
 
Proizvod na našoj web stranici kupac može naručiti u odabranoj veličini klikom na ikonu koja označava veličinu proizvoda, i stavljanjem proizvoda u košaricu. Tamo možete upisati želenu količinu, izbrisati proizvod iz košarice, iči nazad na izbor novog proizvoda ili zaključiti narudžbu. Ako izaberete kraj narudžbe če vam se otvoriti obrazac za upisivanje osobnih podataka, telefona i adrese. Kada ispunite obrazac klikom na gumb "ODDAJA NARUDŽBE" nju šaljete prodavaču Sivili d.o.o.. Nakon što ste nam poslali narudžbu avtomatski čete putem elektronske pošte na adresu koju ste upisali dobiti potvrdu o primanju vaše narudžbe, koja važi kao ugovor. U ovoj fazi, kupac ima uvijek mogućnost otkaza narudžbe putem elektronske pošte na adresi mailto:info@sivili.si ili brojem telefona +386 7 384 70 40. Upiti, ugovori, ispravke ili dopune ugovora možete nam poslati putem elektronske pošte ili telefona. Mi ćemo razmotriti sve vaše komentare, pogreške ili ispravke .
 
 
 
PRAVO NA ODUSTAJANJE OD NARUDŽBE I POVRAT PROIZVODA
 
Za narudžbe sklopljene na daljinu, kupac ima pravo, u roku od 15 dana od prodavača Sivili d.o.o., u pisanom obliku zatražiti otkaz narudžbe bez obrazloženja. Smatra se, da je otkaz podnešen u roku ako je preporučeno poslan na adresu tvrtke. To razdoblje počinje teči sledeči dan nakon isporuke proizvoda. Jedini trošak nastali od strane kupca u odnosu na otkaz narudžbe je izravan trošak povrata proizvoda poštom na adresu tvrtke Sivili d.o.o., Hruševec 37, 8351 Straža, Slovenija. O povratku proizvoda molimo vas, da nas obavjestite pismenim ili elektronskim putem u pisnom obliku, u roku 14 dana od dana primanja proizvoda. Navedite broj narudžbe i šifru proizvoda kojeg vračate. Proizvode morate vratiti u roku 14 dana od dana obavijesti o povratku. Prodavač Sivili d.o.o. vratit če kupcu sav uplaćeni novac u roku 30 dana od dana primanja obavijesti o povratku proizvoda.
Iznos poštarine ne vraćamo!
 
Ako je kupac proizvode več primio i želi vratiti proizvode i odustati od narudžbe, moraju biti proizvodi u izvornom pakiranju, nenošeni, neoprani, neoštećeni sa neoštečenim privjesnicama i etiketama i u istoj količini koja je dogovorena sa prodavačem Sivili d.o.o. u roku 14 dana od obavijesti iz prethodnog stavka, osim ako je roba oštećena, pokvarena, izgubljena ili se njegova količina, bez krivnje kupca smanjila. Ako korisnik/kupac ne vrati proizvoda u izvornom pakiranju ili ambalaži koja je jako uništena, ili proizvod pokazuje znakove korištenja, za više nego što je potrebno kako bi se utvrdilo njegova svojstva, prodavač Sivili d.o.o. zadržava pravo naplatiti naknadu koju ocjenjuje zapisnikom o povratu proizvoda.
Ljubazno vas molimo, da proizvodom prilikom preuzimanja ne uklonjate deklaracije, dok niste sigurni, da proizvod zadovoljava vaše želje, jer se na taj način nečete izložiti prekomjernim troškovima prilikom povrata. Hvala!
 
 
 
PRIMANJE OŠTEČENOG PROIZVODA
 
U slučaju vidljivih oštećenja na pakiranju ili proizvodu, kupac mora podnijeti pritužbu prodavaču ili dostavnoj službi ob primitku proizvoda. Kupac takve robe nije obvezan prihvatiti i može slobodno odbiti pošiljku. U slučaju, da je paket fizički oštećen, nedostaje sadržaj, pokazuje znakove otvaranja ili su proizvodi u paketu oštećeni i kupac svejedno preuzeo takav paket, mora kupac pokrenuti pritužbu kod dostavne službe ili kod prodavača. Ako kupac sumnja, da je šteta uzrokovana tijekom dostave neka odnese paket na najbližu ekspozituru dostavne službe u istom stanju kao ga je primio i tamo ispuni zapisnik vezan uz reklamaciju. I onda stvar pokrene i sređuje prodavač.
Sa dostavnom službom ćemo se pobrinuti, da se žalba riješi što je prije moguće. Kupcu preporučujemo, da paket prilikom primitka pregleda u prisutnosti kurira i provjeri njegov sadržaj.
 
 
 
REKLAMACIJA
 
Kupac može vratiti proizvode ako roba nema očekivnih karakteristika, koje je prodavač izričito obećao ili ako je prodavač poslao krivi proizvod, proizvod u krivoj boji, ili količinama koje odstupaju od narudžbe. Kupac može vratiti proizvod  u roku od 8 dana od kupnje i zahtijeva zamjenu ispravnog proizvoda u propisanom roku i pod uvjetima pritužbe. U slučaju zahtjeva, kupac, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača može tražiti zamjenu proizvoda ili povrat novca.
U primjeru povrata novca si prodavač Sivili d.o.o. zadržava pravo, da za vrijeme kada se roba koristi od strane kupaca/koristnika zaračuna najam po važečem cjeniku, ali ne prelazi iznos u visini u kojoj se je, u vrijeme upotrebe proizvoda smanjila njegova tržišna vrijednost. Kupac može vratiti proizvod tako, da ga osobno donese na adresu tvrtke ili šalje u svojim troškovima na adresu Sivili d.o.o., Hruševec 37, 8351 Straža, Slovenija.
Ako želite vratiti robu na naš trošak, morate napraviti ugovor s tvrtkom Sivili d.o.o.. Pošiljke koje čete nam poslati na otkup neće biti prihvaćene, ako to nije izričito dogovoreno sa kupcem!
 
 
 
DOSTAVA I TROŠKOVI
 
Kupac može proizvode preuzeti osobno u našoj trgovini na adresi:
 
- Sivili d.o.o., Hruševec 37, 8351 Straža, Slovenija
 
ili če vam jih u roku 4-5 radnih dana od primanja narudžbe ili plačanja predračuna dostaviti GLS. Subotom, nedjeljom i praznicima se otpremanje ne izvodi. Ugovoreni partner za isporuku je GLS, koji ima ugovor za dostavu pošiljka iz Slovenije i koji jamči dostavu u 4-5 radnih dana.
Prilikom naručivanja izpod 450,00kn kupac sudjeluje u troškovima poštarine sa 4,99€ preračunato u kune po važečem dnevenom prodajnom tečaju Banke Slovenije. Troškovi se obračunaju kod kupnje što je jasno razvidno iz računa.
Prilikom narudžbe iznad 450,00kn troškove poštarine snosi tvrtka Sivili d.o.o..
 
 
 
SIGURNOST I PRAVO NA PRIVATNOST
 
Pažljivo čuvamo podatke kupaca/koristnika od gubitka, zlouporabe, neovlaštenog pristupa ili otkrivanja, izmjene ili uništenja. Podaci se pohranjuju na serverima koji su zaštićeni lozinkom, a i pristup je ograničen. Online trgovina www.djecjaodjeca.com brine se za sigurnost osobnih podataka korisnika i mogu se koristiti samo za namjeravanu upotrebu. Korisnički podaci u nijednom slučaju neče biti predati trećoj osobi.
 
 
 
KOMUNIKACIJA
 
Sa kupcem smije kontaktirati prodavač samo putem sredstava komunikacije na daljinu.
Promotivne poruke preko elektronske pošte mora sadržavati sljedeće elemente: 
- jasno i nedvosmisleno moraju biti označene reklamne vjesti,
- otpremnik mora biti jasno vidan,
- različite akcije, promocije i druge marketinške tehnike moraju biti označene. Također moraju biti jasno definirani uvjeti sudjelovanja u njima. 
Prodavač se obvezuje poštivati ​​zahtjev kupca, da ne prima reklamne poruke.
 
 
 
PRIGOVORI I SPOROVI
 
- Prodavač poštuje postojeće zakone za zaštitu potrošača.
- Prodavač je dužan uspostaviti učinkovit sustav za rješavanje pritužbi i odrediti osobu koju, u slučaju problema, kupac može nazvati telefonom ili putem elektronske pošte. Postupak za podnošenje žalbe je dostupan na web stranici, te je jednostavan.
- Prodavač će, u roku od pet radnih dana od dana kad je primilo žalbu, obavijestiti kupca o tome koliko dugo će se rješavati i obavještavati ga o postupku.
- Prodavač je svjestan, da je ključna značajka potrošačkog spora, barem što se tiče rješavanja slučaja, njegova asimetrije između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova nastalih u rješavanju spora. To je također jedan od glavnih prepreka za potrošača, da pokrene postupak pred sudom. Stoga če se prodavač  truditi i uložiti maksimalne napore, kako bi riješili eventuelne sporove mirnim putem.
 
 
 
O NAMA
 
Tvrtka : Sivili izrada, prodaja odjeće d.o.o.
Adresa : Hruševec 37 , 8351 STRAŽA, Slovenija
MBS: 8376310000
OIB: SI93372442
Obveznik PDV-a : DA
TRR u SKB Banka : SI56 0315 6100 0058 820
Registracija: Okružni sud Novo Mesto
Broj registarskog unosa: 2019/6707
Datum registracije : 15.02.2019
 
 
 
PRAVNA OBAVIJEST
 
Web trgovina www.djecjaodjeca.com i svi podatki, slike, članki i grafike prikazani na web stranicama zaštićeni su autorskim pravima i ne smiju se reproducirati ili koristiti bez prethodnog pismenog dopuštenja. Brand i logotipi su u vlasništvu tvrtke.